top of page

REGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR

äventyrstävling, äventyr göteborg, äventyr malmö, äventyr, aktivitet göteborg, aktivitet familj, familjeaktivitet, stadsjakten

Tävlingen i korthet:

Stadsjakten är ett medlemsevent löst baserad på tv-serien Amazing Race och andra världsomspännande event.

Lag om två personer får under en dag 6 timmar på sig att klura ut ledtrådar, ta sig runt staden och klara av uppdrag så snabbt som möjligt! Tävlingen är ett stadsäventyr där alla deltagare får visa prov på tankeförmåga, logistik, samarbete, bestämdhet och flexibilitet. Alla Stadsjägare letar efter utmaningar runtom i staden och utmaningarna är designade att testa deltagarna i olika fysiska, intellektuella, roliga och spännande uppgifter.

För att klara av det max 6 timmar långa stadseventet, måste tvåmannalagen springa, gå eller använda kollektivtrafik för att ta sig runt staden, samtidigt som de kan ringa familj och vänner, samarbeta med andra lag, ta hjälp av internet eller av totala främlingar, för att lösa ledtrådarna. Det första laget som tar sig i mål efter att ha klarat av det efterfrågade antalet utmaningar VINNER!

Stadsjakten är designad för att ge en rolig, kulturell och utmanande upplevelse där det aldrig är långt till skratt, äventyr och upptäckande. Den generella stämningen ska vara den av kamratskap över laggränserna. Eftersom det är en tävling, så ber vi alla deltagare att vara respektfulla mot medtävlare och funktionärer och respektera regler, främst genom ”den gyllene regeln” – Behandla andra lag som du vill att andra lag behandlar er! Det finns tävlingsledare på plats runtom i staden som har auktoriteten att diskvalificera lag vid dåligt uppförande eller brist på regelfölje. I alla fall är tävlingsledarens beslut gällande!

Det finns olika klasser i Stadsjakten:
Bästa damlag (10 stämplar)
Bästa herrlag (10 stämplar)
Bästa mixat lag (10 stämplar)
Bästa endurance-lag (flest antal stämplar utöver 10 st)
Bästa utklädsel (ingen klassanmälan krävs i denna klass)
Bästa Företag (Ett företags tre bästa lags tid räknas (med 10 st stämplar) samman och företaget med lägst snittid vinner)

Officiell Stadsjakten T-shirt måste vara synlig under tävlingens gång, och lag som inte har en sådan blir diskvalificerade (gäller ej Utklädningsklassen). Observera att det i år finns möjlighet att använda tidigare års T-shirtar. Vi gillar hållbarhet och återanvändning. Detta gäller enbart tidigare tävlande lag som anmäler sig med samma lagnamn som står på t-shirtarna. Skicka oss isåfall ett mail efter anmälningen.

För fullständiga officiella regler läs här.   Om tävlingen

bottom of page