Tävlingen i korthet:

Stadsjakten är ett idrottsligt tävlingskoncept baserat på tv-serien Amazing Race och andra världsomspännande event.
Lag om två personer får under en dag 6 timmar på sig att klura ut ledtrådar, ta sig runt staden och klara av uppdrag så snabbt som möjligt för chansen att vinna fina priser! Tävlingen är ett idrottsligt stadsäventyr där alla deltagare får visa prov på tankeförmåga, logistik, samarbete, bestämdhet och flexibilitet. Alla deltagare letar efter utmaningar runtom i staden och utmaningarna är designade att testa deltagarna i olika fysiska, intellektuella, roliga och spännande uppgifter.

För att klara av det max 6 timmar långa stadseventet, måste tvåmannalagen springa, gå eller använda kollektivtrafik för att ta sig runt staden, samtidigt som de kan ringa familj och vänner, ta hjälp av internet eller av totala främlingar, för att lösa ledtrådarna. Det första laget som tar sig i mål efter att ha klarat av det efterfrågade antalet utmaningar VINNER!

Stadsjakten är designad för att ge en idrottslig, rolig, kulturell och utmanande upplevelse där det aldrig är långt till skratt, äventyr och upptäckande. Den generella stämningen ska vara den av kamratskap över laggränserna. Eftersom det är en idrottslig tävling, så ber vi alla deltagare att vara respektfulla till medtävlare och funktionärer och respektera regler, främst genom ”den gyllene regeln” – Behandla andra lag som du vill att andra lag behandlar dig! Det finns tävlingsledare på plats runtom i staden som har auktoriteten att diskvalificera lag vid dåligt uppförande eller brist på regelfölje. I alla fall är tävlingsledarens beslut gällande!

Det finns olika klasser i Stadsjakten:
Bästa damlag (10 stämplar)
Bästa herrlag (10 stämplar)
Bästa mixat lag (10 stämplar)
Bästa endurance-lag (flest antal stämplar utöver 10 st)
Bästa utklädsel
Bästa Företag (de tre bästa lagens tid räknas (med 10 st stämplar) samman och företaget med lägst snittid vinner)

Stadsjakten Borås går lördagen 13 maj 2017! Anmälan är ej fullgjord innan vi fått er betalning.

Datum   1 jan – 15 mars   16 mars – 30 april   1 maj – 12 maj
Kostnad per person (per lag)   400 kr (800 kr)   450 kr (900 kr)   500 kr (1000 kr)

 

Stadsjakten Göteborg går lördagen 2 september 2017! Anmälan är ej fullgjord innan vi fått er betalning.

Datum   1 nov – 31 maj   1 juni – 25 aug   26 aug – 2 sep
Kostnad per person (per lag)   500 kr (1000 kr)   600 kr (1200 kr)   700 kr (1400 kr)

 

För fullständiga officiella regler läs här!