Här följer information om Stadsjakten Göteborg 2018!

När är Stadsjakten Göteborg 2018?
Lördagen 1 september kl 10.00 till senast 16.00.

Vart är start och mål?
Vi återkommer med start och mål senare i planeringen. Någonstans i de centrala delarna av Göteborg är i alla fall nästan helt säkert.

Hur mycket kostar det?
Om ni anmäler er innan den 31 december 2017 kostar det 1000 kr per lag.
Mellan den 1 januari och 18 mars 2018 kostar det 1200 kr per lag.
Från den 18 mars  till den 31 maj kostar det 1400 kr per lag.
Efter det ligger priset på 1600 kr per lag fram till den 20 augusti.
Sena anmälningar kostar 2000 kr per lag.

Hur vältränad måste man vara?
Stadsjakten kombinerar en mängd olika utmaningar. Om du kommer till en utmaning som verkar för svår eller fysiskt påfrestande så har du alltid möjligheten att ta dig till nästa utmaning. Lagen måste avsluta 10 utmaningar (av minst 12 olika att välja mellan) för att ta sig i mål med en officiell sluttid. I slutändan är det mest krävande att ta sig mellan utmaningarna. Här får lag strategiskt tänka ut bästa sättet att ta sig mellan utmaningarna genom att välja på att gå, springa eller ta kollektivtrafiksystemet.

Hur väl måste jag känna till staden?
Det är ett plus, men inget måste. Det är meningen att man ska lära sig under tiden. Ett bra lag med en bra karta och lite kunskap om transportsystemet brukar vara med att slåss om topplaceringarna.

Finns det en bestämd ordning man måste ta sig an utmaningarna?

Nej, det handlar om att planera. Vissa lag planerar tex att ta utmaningarna långt ifrån starten för att slippa eventuella köer.

Hur hittar jag utmaningarna?
Varje lag kommer få en ledtrådslista som leder till utmaningarna vid start. Ledtrådarna kommer ge exakt placering av de olika utmaningarna, och de kommer variera i utformande. För att klara av en ledtråd får man ta hjälp av tex internet, telefon, andra lag och förbipasserande.

Vad händer vid kö?
Det händer varje dag i det daglig livet att man får stå i köer och det är inte olika i det här eventet. Med hundratals lag som springer runt i staden är det omöjligt att klara en dag utan att få stå i kö. Planera smart och kom ihåg; Ha alltid en plan eller möjlighet att ta dig vidare till nästa utmaning!

Vad händer om jag inte kan hitta en utmaning?
Fortsätt leta. Utnyttja din omgivning. Ring för hjälp, fråga andra lag. Om du fortfarande kört fast, gå vidare till nästa ledtråd. Du behöver trots allt inte avsluta fler än 10 utmaningar.

Måste man äta något äckligt?
För att officiellt få ta sig i mål måste man klara 10 utmaningar. Vilka ni väljer är upp till er.

Kan jag anmäla mig utan en partner?
Ja det kan du. Men hela lagkostnaden ska vara betald vid anmälan. Du kan också byta din partner när som helst fram till en timme före starten, men ni måste se till att rätt information står med vid registreringen på tävlingsdagen. Dock måste båda deltagarna vara människor, kompositionen spelar ingen roll (partners, sambos, vänner, far/son etc..)

Hur många lag deltar i varje race?
Det beror på i vilken stad vi är i. Gränsen går vid 500 lag per tävling, vilket innebär att det är först till kvarn som gäller.

Hur gammal måste man vara? 
En i laget måste vara minst 18 år gammal och tar ansvar för ”den omyndige”.

Vad får jag med min registration till Stadsjakten Göteborg?
Minst detta ingår:
1. Reserverad startplats i det önskade racet.
2. Officiell tävlings t-shirt.
3. Goodie bag vid målgång.
4. Tävlingsnummerlapp. Ska vara fullt synlig utanför kläderna under hela tävlingens gång.
5. Ledtrådslista
6. Möjligheten att delta i utmaningar
7. Stadens bästa volontär- och funktionärspool som lyser upp din dag
8. Ett oförglömligt minne

Måste jag skriva på en dispensklausul?
Ja

Kan jag använda taxi eller bil?
Nej, eventuella undantag kommer meddelas innan varje tävling.

Kan jag använda cykel, rollerblades, skateboard eller andra färdmedel?
Nej, eventuella undantag kommer meddelas innan varje tävling.

Kan jag använda mitt eget busskort under tävlingen?
Ja, det uppmuntras! Om du inte har något busskort, eller har glömt det hemma, finns det att köpa dagskort till kollektivtrafiken hos Västtrafiks ombud.

Vad hindrar lag från att använda andra sorters färdmedel?
Vi kommer veta! Det kommer finnas videoövervakning, massvis av funktionärer, 100-tals medtävlare och 1000-tals åskådare som gärna skulle sätta dit ett gäng fuskare.

Är registrationen återbetalbar?
Nej. Däremot kan man flytta startavgiften till ett annat event ifall man meddelar Stadsjakten 30 dagar innan. Inom 30 dagar från starten är det omöjligt att få tillbaka registrationskostnaden. Om en medlem i laget inte kan medverka, kan denne bytas ut senast 1 timma innan racet genom ett mail till tävlingsledaren, eller vid registreringen på tävlingsdagen.

Hur länge håller tävlingen på?
Ca 3-6 timmar, plus prisutdelningsceremomni där lagen får möjligheten att byta krigshistorier och erfarenheter från racet.

Hur vinner jag tävlingen?
Vi har en mängd olika priser i olika klasser. De olika klasserna är:
– Bästa utklädnad (nummerlappen måste alltid synas under tävlingens gång).
– Bästa tid (räknat på målgång med 10 st officiella stämplar):
Damlag
Herrlag
Mixat lag
– Endurance (målgång med flest antal officiella stämplar, vid samma antal stämplar avgörs det på tiden).
– Företagsklassen. Om man är minst tre lag från samma företag som anmäler sig kan man vara med och tävla i vår företagsklass. Då räknas de tre bästa lagens snittid (med 10 st officiella stämplar) ut och på så vis utses vinnarna.

För att få gå i mål krävs att båda lagdeltagarna korsar mållinjen tillsammans.

Vad vinner man?
Det beror på vilken klass man vinner. Se föregående fråga. Det kan dessutom finnas ett antal priser som vinns vid diverse utmaningar.
Man kan bl a vinna priser från våra samarbetspartners.
Prisutdelning sker på plats efter att målfållan har stängt.

Allianser? Får lag samarbeta under eventets gång?
Vi uppmuntrar att använda sig av främlingar eller andra lag, i vissa utmaningar är det t.o.m ett måste!

Vilka är det som ordnar Stadsjakten?
Vi som ligger bakom Stadsjakten heter Jan och Pernilla Tengwall. Pernilla jobbar som Grafisk Designer och Eventplanerare och Janne jobbar som Innovationsrådgivare på Högskolan i Borås.

_DSC6323

Vi kände att det saknades ett event liknande tv-serien Amazing Race (vårt favoritprogram på TV) i Sverige och ville att någon skulle starta ett sådant så att vi kunde delta. Dock insåg vi ganska snart att detta inte skulle ske inom någon överskådlig framtid och beslutade oss för att helt enkelt göra det själva. En kväll i mars 2012 bestämde vi oss för att börja bygga något som vi hoppas ska bli en folkfest i Göteborg och en dag som efterlängtas redan dagen efter tävlingen har varit. Vi vill vända oss till en bred massa och inte bara dem som gillar att springa löplopp utan även soffpotatisar som tycker om att ha kul. Sedan dess har vi lagt ner otaliga timmar på dagar, kvällar, nätter och helger för att rodda ihop en dag som vi kallar Årets Roligaste Dag.

Under 2018 kommer vi arbeta mot att anordna fler företagsjakter där vi kommer ha en socialt hållbar inriktning, samt att försöka få Stadsjakten ekonomiskt hållbar. Vi strävar även efter att bidra än mer till att vi vill ”lead by example” genom en del tänkta nyheter och lite mer anpassat format. På vilket sätt då undrar ni säkert? Följ oss på sociala medier och över hemsidan så får ni se…

 

Har ni fler frågor än de som tagits upp här, tveka inte att kontakta oss via formuläret på Kontaktsidan eller via mail till info@stadsjakten.nu.